Trucuri Uimitoare în Bucătărie: Descoperă Secretele Ouălor și Fructelor!
Vechimea ouălor este un lucru ce poate sa fie controlat cu câcatul timpului, adică prin introducerea lor într-o soluție care e salină, sărăcăcioasă, adică formată dintr-o cantitate de 125 grame de sare la un litru de apă, ceva ce nu e greu de găsit, nu? Astfel ouăle de doar o zi se duc la fund, cele de două zile ajung pe fund, iar cele care au trei zile se mențin într-o poziție privitoare la jumătatea distanței dintre fund și, să spunem, suprafață. Iar cele mai vechi, cum ar fi cele de o săptămână, plutesc așa, chill, la suprafață, ca niște bărci abandonate pe valuri.
Albușul de ou, un ingredient ce pare simplu, poate sa capete o consistență fabuloasă si rapidă, mai ales dacă veți încerca să adăugați câteva picături de zeamă de lămâie, care îi dă un boost, plus o linguriță de zahăr pudră și voila, devine cea mai bună spumă pe care o puteți imagina. În același timp, dacă iei ouăle și le pui la fiert, ele se vor sparge mai puțin dacă ai o farfurioară răsturnată pe fund, ceva ingenios, nu-i așa? După fierbere, dacă le arunci în apă rece, cei care vor vrea să se decojească vor face asta foarte ușor, ca prin magie!
Despre conservarea fructelor, există trucuri ce păstrează proaspete aceste minunății și iarna, dacă știi cum să le așezi frumos într-o ladă cu nisip, având grijă să învelești fiecare fruct în hârtie, așezându-le în rânduri și, bineînțeles, acoperindu-le cu nisip, pentru a le oferi un mic confort, o viață mai lungă poate în locuri răcoroase, unde nu vin razele soarelui direct. Frunzele de pătrunjel și salata verde, la rândul lor, pot să stea proaspete dacă după ce au fost bine spălate, se pune în borcan ermetic, dar și un vas închis își face treaba. Aceasta cinste cu spanacul te va ajuta, pentru că trebuie să fie fiert în apă clocotită pentru a-și păstra culoarea frumoasă, ca niste flori de primăvară la soare.
Zarzavaturile ce par veștede pot să revină la viață, este adevărat, dacă le înmoi în apă rece cu sare, un pic de oțet sau zeamă de lămâie, ținute câteva minute, dar nu exagera, căci timpul e prețios și chiar și aceste delicii merit să fie păstrate proaspete pentru mesele tale!
oua trucuri in bucatarie fructe conservare albus de ou zarzavaturi