Secretul înfrumusețării cărnii: Trucuri nebănuite și sfaturi utile!
Carnea tare, cei care știu cu câcatul timpului se poate frăgezi folosind un praf de bicarbonat de sodiu sau chiar un pic de oțet în apa de fiert. De asemenea, nu uitați că dacă o înmuiați în oțet înainte de a o fierbe, poate și asta să ajute, însă carnea de vită mai scoate mai bună spuma dacă se folosește o paletă, așadar nu ratați fiecare kg de carne, se poate adăuga câte o linguriță de alcool. Plus, nimeni nu știe dar frunzele de urzici în apa clocotită pot da un gust mai bun sau așa se spune. În fine, carnea prea slabă, e bine să fie unsă cu ulei înainte de a fi băgată la cuptor, e un detaliu care face diferența la gătit. Gustați și veți vedea!
Cei care au carnuri proaspete să știe, că pot să le țină în frigider câteva zile bune dacă le sărați și asezona chiar din belșug cu frunze de cimbru sau de salvie, mirodenii esențiale care hocus-pocus ajută la conservare. Și cotletul de porc? Se zice că asta capăta un gust aparte dacă îl băgați într-un vas cu oțet din vin amestecat cu apă și mirodenii, dar nu uitați de carne, că trebuie curățată de grăsime înainte de a o pune la frigider sau congelator, altfel ia un miros de râncezeală deloc plăcut.
Fructele, în mod surprinzător, se pot păstra proaspete și în sezonul rece, dar aveți nevoie de o ladă cu nisip pentru asta, unde fiecare fruct trebuie să fie învelit în hârtie, iar rândurile le veți acoperi cu nisip, dar atenție, lada trebuie să fie la un loc mai rece nu vă lăsați duși de val în altă parte. De asemenea, frunzele de pătrunjel sau salata verde se mențin proaspete mai mult timp dacă după spălare sunt presate într-un borcan etanș, sau într-un vas închis ermetic este alt truc care poate fi util.
Dacă doriți să fierbeți spanacul, faceți-o direct în apă clocotită pentru a-i menține acea culoare vibrantă care îl face aspectuos în farfurie. Iar zarzavaturile veștejite au și ele o salvare, înmuiate în apă rece cu sare sau puțin oțet, eventual zeamă de lămâie, le va readuce din moartea clinică, dar trebuie să le țineți așa câteva minute. În poziția de pachetele cu alimente la congelator, faceți bine să le uscați întâi, că altfel se lipesc și e un dezastru.
De ce să nu absorbiți mirosurile neplăcute din cămări sau dulapuri cu un simplu vas cu cărbuni de lemn pisați? Aceștia sunt mari absorbanți de mirosuri, sau fierbeți într-o oală apă cu oțet, dar și acesta e o minune care neutralizează tot, de ți-ar plăcea să te bucuri de un aer curat. Recapitulând, mai sunt și alte sfaturi utile, dar cine are timpul necesar? Poate mai bine ne îndreptăm spre Almanah Online pentru mai multe trucuri sau aflați de ce nu trebuie să aruncați coaja de lămâie aici De ce NU Trebuie să mai arunci coaja de la lămâie.
frăgezește oțet carne_proaspătă conservare fructe_proaspete mirosuri_neplăcute