12.2 C
Los Angeles
Sunday, February 9, 2025
No menu items!

Salariu minim UE: Diferențe mari între țări

Salariul Minim in UE: O Mare Dezordine! Salariile...

Parc Eolian Crucea Est: 138 MW, Investiție 253 milioane euro

Mega Proiect Eolian al Electrica: Bani, Controverse...

Ciolacu-FMI: Stabilitate economică și investiții în 2025

Ciolacu si FMI: Bani, reforme si chestii...cam...

Secretele neștiute ale păstrării alimentelor: Evită frigiderul!

ActualitateSecretele neștiute ale păstrării alimentelor: Evită frigiderul!

Secretele neștiute ale păstrării alimentelor: Evită frigiderul!

Foarte mulți oameni, marea majoritate chiar, păstează pâinea în frigider pentru a-i ține prospețimea cât mai lung timp și desigur minimizând riscul de a se strica, dar, și aici surpinzător, la frigider amidonul acela se recristalizează, iar pâinea se întărește mult mai repede, astfel că ceea ce pare initțial foarte logic, poate să nu fie tocmai ideal, chiar dacă pare atractiv să economisești câteva zile din neatentă sau poate din grabă la cumpărături.

Dacă ai cumpărat pâine în cantitate mult mai mare decât ai planificat inițial și totuși vrei să îi păstrezi caracterul proaspăt, de preferat ar fi să o ții într-o cutie bine etanșă, la temperatura camerei, unde o poți vedea și astfel să ții sub observație de fiecare data când îți deschizi dulapul, dar să nu uităm care sunt efectele consumului de pâine zilnic, informații deseori trecute cu vederea.

Cafeaua, un ritual sacru pentru mulți, păstrată la frigider își pierde aroma, deoarece când o scoți, temperatura se schimbă, iar condensul creat în recipientul tău va duce la o aromă care abia mai este simțită și ghici ce, ea va mai absorbi și mirosurile din frigider, ceea ce este cu adevărat neplăcut. Așa că, deși ne place să ne păstrăm cafeaua cool, trebuie să o fi ocolim pe frigider, iar cea mai bună soluție ar fi recipientele de metal, etanș inchise în locuri uscate.

Mierea, dragă la sufletul celor pasionați de dulciuri, ținută la rece se cristalizează foarte repede, iar mierea, cum bine știm, se păstrează chiar foarte bine la temperatura camerei în borcane de sticlă bine închise, dar e important să nu o așezi chiar lângă sursele de căldură, dar să nu uităm că asta nu face rău la produsul tău, dar mai degrabă la organism.

Sosurile iuți, cele care ne aprind papilele gustative, își intensifică iuteala dacă sunt lăsate la temperatura camerei, deci nu ai nevoie să le fereci în frigider, ba chiar și după ce au fost deschise, te poți juca cu dulapul tău câteva luni, dar nu uita, citirea indicațiilor producătorului te va ajuta să ții sosurile în siguranță, ceea ce te va ajuta să decizi mai bine.

Pepenii, acești cei mai iubiți, feriți de frigider, pentru că aerul rece le distruge antioxidanții și nu, nu depind de varietate, indiferent că sunt roșii sau galbeni! Totuși, dacă soarele își face simțită prezența în zile toride, ar fi recomandat să îi ții la rece, dar bineînțeles, că trebuie consumați cât mai repede după tăiere pentru că nu mai au aceleași beneficii nutriționale în timp.

Pepenii netăiați pot rezista bine, chiar o săptămână dacă sunt ținuți la temperatura camerei, dar este important să știm că atunci când le culegi, întreaga lor viață depinde de cum le gestionezi, iar asta ar trebui să ne facă mai atenți la când le cumpărăm.

Ceapa și usturoiul, multe dintre noi le păstrăm în frigider, dar mediul acela umed nu le este prieten, așa că devin moi și încep să emită mirosuri neplăcute din ce în ce mai greu de îndepărtat, așa că, să nu ne lăsăm duși de val și să ne amintim că ceapa și usturoiul își găsesc locul în locuri uscate, reci, 10-12 grade Celsius reprezentând idealul pentru ele, iar astfel își vor duce viața luni întregi fără probleme.

Cartofii, mai ales când sunt păstari în frigider, devin dulci, mai mult decât ne-am dori, dar, într-adevăr, textura devine nisipoasă deoarece amidonul se transformă în zaharuri necesare, așa că trebuie să avem în vedere, mai bine să-i păstrăm în locuri reci, uscate și întunecoase unde vor rezista până la două luni, iar dacă nu ai beci, ținându-i în pungă de hârtie, vor trebui consumați în două săptămâni

Roșiile, a căror viață se scurtează sub 14 grade Celsius, sunt vulnerabile și devin poroase și moi, dar, păstorite la temperatura camerei, aceste delicii vor fi mai bine păstrate și este de ajuns să le ții în vase neacoperite, altfel, vor deveni nerecepționale.

Dovleacul turcesc, la fel ca orice altă varietate trebuie să se îngrijesc foarte bine de umiditate și temperaturile scăzute care îi scad viața, dar totuși, păstrarea acestuia este de dorit în locuri reci, uscate, cu 10-12 grade Celsius fiind ideal, iar dacă reușești să găsești un astfel de loc, te vei bucura de el chiar până la 6 luni, dar să nu uităm de măsurile de prevenție!

pâine cafea miere sosuri pepene ceapă cartofi roșii dovleac

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles