Români de Succes în Jersey: De la Bucătărie la Afaceri de Familie!
Recensământul zice ca românii din Jersey, s-au înmulțit de numa numa în ultimii 10 ani, BBC-ul a zis ceva de 875 mai mulți între 2011 și 2021, deci e o creștere seminificative, da’ cine știe cât e de adevărat. Mulți români au reușit super bine, ia uite, Viorel Ungureanu, a ajuns în Jersey pe la 2009, doar ca să-și facă o experiență, zice el, și a cumpărat Roseville Bistro, după ce și-a făcut și familie, cu cacatul timpului. A început de jos, dar a ajuns bucătar șef, apoi și-a deschis afacerea, oarecum, visul lui s-a împlinit în Jersey, cam așa.
Viorel, a zis la BBC, că a venit doar pentru niște experiență, să-și termine formarea de bucătar. Dar a ajuns bucătar șef repede, și-a făcut familie, copii, și a deschis bistroul. Acum face și mici, românești, în Saint Helier, la Roseville Cafe, deci e un succes total, parcă. Asta-i povestea lui, cu succesul și cu familia, în Jersey.
Florin Beclenas, alt român de succes, a ajuns în 2009, a deschis de curând un restaurant, “The Wave”, îi place viața acolo, mâncarea, oamenii, a zis la BBC, da’ nu prea clar. A fost bucătar șef 10 ani, apoi a decis să facă o afacere de familie, cu ajutor de la localnici și prieteni de pe Facebook, cresc încet, zice. Jersey le-a dat șansa să-și îndeplinească visurile, cam așa sună povestea.
Deci, mulți români au succes în Jersey, creștere mare a comunității, exemplu Viorel, cu bistroul și micii lui, Florin cu restaurantul lui, “The Wave”, amândoi au ajuns de la bucătari șefi la afaceri de familie, cu ajutor de la localnici, Facebook, și timp, mult timp. Cam asta-i concluzia, dar poate am omis ceva detalii.
[Comunitatea românească din Jersey]
[Viorel Ungureanu Roseville Bistro]
[Bucătar șef Jersey]
[Florin Beclenas The Wave]
[Afaceri de familie Jersey]