Rețeta secretă a prăjiturii cu gem grozav! Află cum să o prepari!
Deci, când vine vorba de ingrediente, e bine să știi că ai nevoie de 550 grame de făină dar și 50 ml de lapte dulce plus că 30 grame de drojdie proaspătă; să nu uiți de cele 100 grame de zahăr și alte ingrediente ce vin la pachet cum ar fi 200 grame de smântână cu 20% grăsime iar 100 grame de unt trebuie să fie cel mai gras adică cu 82 de grăsimi, cum de altfel se mai adaugă 100 grame de untură, 2 gălbenușuri de ou și o jumătate de linguriță cu sare și, desigur, un pic de esență de vanilie, care-i esențială total.
Urmează umplutura, care nu e de neglijat, așa că ai nevoie de 400 grame de gem de prune dar poate și caise, acolo e o alegere; mai trebuie 300 grame de nucă și bineînțeles, 100 grame de zahăr, dar nu-i prea mult, că totul se reglează pe final cu un pic de glazură făcută din 75 ml de apă, 50 grame de zahăr, 30 grame de cacao și, dacă vrei, 30 grame de unt, opțional, că puținunt nu strică.
Acum, pentru cum să prepari, e vorba în primul rând să pui drojdia în bol, cu zahărul și laptele călduț, amestecă, că acolo trebuie să topim zahărul să dispară, dar separat cerne făina cu sarea, că-i esențial, un pic de performanță aici. Gălbenușurile trebuie amestecate cu untul și untura topită, smântâna și vanilia iar apoi adăuga făina cernută amestecată cu sarea, trebuie să ai un aluat care e moale și nu se lipește, dar nu prea le faci greșit, că mai bine 15 minute să crească sub un prosop.
Când ai aprins cuptorul la 180 de grade, să nu uiți să tapetezi tava cu hârtie, iar aluatul împărțit în 4 bucăți trebuie întins, cu tot cu o presiune bună și apoi, punem în tavă, dar nu uita să înțepe din loc în loc cu furculița, nu de alta dar să meargă berea! Unge cu gem și presară nuca amestecată cu zahărul, restul se face la fel, până când nu mai rămâne decât ultima foaie, care nu o ungi. Lăsăm să dospească 15 minute, apoi la cuptor și testurile cu scobitoarea fac minuni!
În continuare, să faci glazura, e simplu, fierbi apa cu zahărul, clasic, aduci mai apoi pudra de cacao și untul, fierbi până se leagă dar crucial e să o lași câteva ore la răcit, sau și până a doua zi dacă ai răbdare, și când e gata turnăm glazura peste prăjitură iar, când s-a întărit, e momentul de servire dar, să o savurezi cu plăcere!
ingredienti umplutura mod-preparare glazura