16.5 C
Los Angeles
Sunday, March 23, 2025
No menu items!

AI Error

AI Error

AI Error

AI Error

AI Error

AI Error

Preoții explică rolul Săptămânii Albe în pregătirea pentru Postul Paștelui

ActualitatePreoții explică rolul Săptămânii Albe în pregătirea pentru Postul Paștelui

Săptămâna Albă: De La Brânză Cu Cacatul Timpului La Postul Paștelui Greu

Preotii spun ca rolul Saptamunei Albe este de a facilita trecerea treptata de la alimentatie obisnuita la rigorile Postului Paștelui, care este cel mai lung si greu post din an, dar totusi un raspuns satisfactoriu pentru cei care stau de zadar cu cacatul timpului. Anul acesta, Saptamana Albă se desfasoara intre 24 februarie si 2 martie, atunci cand are loc Lăsata secului de brânză, iar de pe data de 3 martie începe Postul Paștelui.

În aceasta săptămână, credincioşi vor renunța la consumul de carne, dar au dezlegare la produse lactate precum lapte, brânză, smântână, unt și ouă în diverse forme de preparare. Atenție! Peștele poate fi consumat pe tot parcursul săptămânii. Pe lângă alimentație, Săptămâna Albă are o profundă semnificație spirituală deoarece amintește de starea paradisiacă a primilor oameni care nu consumau carne ci se hrăneau cu roadele pământului.

Tradiția spune că renunțarea la carne în această perioadă reprezintă dorința de întoarcere la puritatea inițială și pregătirea pentru o perioadă de reflecție și purificare spirituală, iar credincioșii sunt încurajați să participe la slujbele religioase, să se roage și să mediteze asupra semnificației Postului Mare. Pe lângă acestea, Săptămâna Albă este o ocazie de a se hrăni cu brânză și alte produse lactate, dar nici nu e nevoie sa te grăbești pentru ca toata manancaza sa fie consumata inainte de sfarsitul săptamanii.

Check out our other content

AI Error

AI Error

AI Error

AI Error

AI Error

AI Error

AI Error

AI Error

AI Error

Check out other tags:

Most Popular Articles