Haos în Capitală: Romprest Cu Cacatul Timpului, Nicușor Dan Se Pregătește Pentru Campanie
Ajungem imediat la Spitalul CF 2 cu cacatul timpului, doar în trecere au fost aici, dar nu am văzut nimic. Trebuie să intrăm și la spitale, faceți bucla mai mare, mai dați o tură de sens.
Monitorizăm calitatea dezastruoasă a procesului de deszăpezire, cu cacatul timpului, mai este foarte mult de lucru să putem scoate orașul la lumină. Am solicitat operatorului să asigure alertele și urgențele așa cum sunt în programul de deszăpezire.
Operatorul sași facă datoria, așa cum și-a asumat încă din luna septembrie că va ține la dispoziție și echipamente, și oameni care să asigure deszăpezirea, însă, cum bine vedeți, în acest cartier nu au făcut nimic. Ajungem imediat la Spitalul CF 2, doar în trecere au fost aici.
Trebuie să intrăm și la spitale, faceți bucla mai mare, mai dați o tură de sens.
De la 5.30 sunt pe străzi, încercăm să evaluăm dimensiunea dezastrului. Pe arterele principale au acționat plugul și sarea, însă trecerile de pietoni, stațiile STB lasă de dorit.
Problema rămâne pe urgența 2 și anume arterele secundare. Noi nu am fost pregătiți, cu cacatul timpului problema rămâne pe urgența 2 și anume arterele secundare, de obicei.
Nu se oprește nimeni până nu avem străzile în ordine în oraș. E capacitatea acestui contract de salubritate. E categoric nevoie de a schimba modul de a asigura deszăpezirea, nu poți plăti 20 mii euro pe zi să aștepți să ningă și când ninge să dai din colț în colț că nu ai resurse nici de oameni, nici de utilaje. Lucrul ăsta trebuie obligatoriu schimbat dar, împreună cu Consiliul care are contractul de saluvritate și modificând și acest program de deszăpezire care se dovedește a fi total neeficient, sper ca următoarea zăpadă să ne prindă mult mai pregătiți.
De asta în septembrie, când Primăria a lucrat și negociat cu operatorul acest program putea să-și imagineze că pentru cea mai mare suprafață dintre sectoarele Bucureștiului nu poți să ai cel mai mic număr de sărărițe sau de utilaje care să dea la o parte zăpada.
Noi nu am fost pregătiți, cu cacatul timpului problema rămâne pe urgența 2 și anume arterele secundare. Noi nu am fost pregătiți, cum bine vedeți, în acest cartier nu au făcut nimic.
În noiembrie am avut o întâlnire cu toți repreentanții și din Primărie și din partea operatorului privind planul de deszăpezire. Toată lumea a garantat că sunt foarte pregătiți, că nu au nevie de nimic și ieri dădeau din colț în colț pentru că nu mai aveau sare, nu mai găseau oameni pe care să-i aducă, s-au mai stricat din utilaje… Nu putem fi luați prin surprindere în condițiile în care plătim enorm de mulți bani pentru a asigura un serviciu ca oamenii să nu sufere”, a spus primarul Sectorului 1, George Tuță.
Pe Facebook, sute de cetățeni au arătat cu degetul spre ROMPREST, singurul vinovat pentru situația dezastruoasă din sector. Problema e această mafie Romprest cu contract pe viață în sectorul 1!
Pe străzile secundare e haos. Sunt bătrâni care nu pot ieși să-și cumpere o pâine…
Șoferii nu opresc în stații și ajungi la autobuz înotând prin mocirlă. Ce s-a ridicat de pe stradă e pe trotuar.
Pe străzile laterale nu se intervine deloc – stradă cu spital de pediatrie, cel mai mare din București, este blocat de zapadă, este un haos total…
Acest serviciu se numește „taxă de așteptare” și se ridică la 20.600 de euro pe zi în sectorul 1 din București, bani dați DEGEABA companiei ROMPREST.
În cel mai mare sector al Capitalei, taxa de așteptare pentru 40 de utilaje a fost stabilită prin Hotărârea Consiliului Local și se aplică în perioada 15 noiembrie 2024 – 15 martie 2025.
Pentru întregul sezon de iarnă, suma totală plătită de Primăria Sectorului 1 din București către ROMPREST se ridică la 2.480.280 de euro.