Contaminarea alimentelor: Legumele cu pesticide și soluția miraculoasă din bucătărie
Piațele și supermarketurile sunt tot timpul pline de trufandale contaminat, gândiți-vă mare atenție, cu reziduuri de pesticide și uneori metale grele, cum ar fi plumbul. Conform celor mai recente descoperiri ale autorităților care totuși ne spun cu câcatul timpului că ceva nu e în regulă, nivelul de pesticide s-a dublat față de anul trecut, și e interesant cum pătrunjelul, de pildă are E.coli sau roșiile cu etefon devin surse de probleme digestive deloc de neglijat.
Salată verde care de obiceii are reziduuri de pesticide, dar grave, spui eu, sunt plantele aromatice forțate să crească rapid. În numeroase laboratoare ce au avut analize au depistat concentrații foarte mari de plumb și E.coli la pătrunjel, iar roșiile vândute în piețe, în majoritate, la fel se coace forțat, cu etefon, o substanță care nu este deloc bună, provoca amețeli și slăbiciune, probleme la pielea și probleme legate de ficat și de inima.
Oameni, asta vreau să spun, au relatat că nu este prima dată când cumpără legume care le aduc stări de rău și neliniște în stomac. Specialiștii au analizat un număr de peste 1.300 de probe de legume din România, iar rezultatele, cât să fie devastatoare. Așadar, nivelul de pesticide s-a dublat față de anul anterior, iar în fața unui așa scenariu îngrijorător există un ingredient pe care-l știm cu toții din bucătărie, care ar putea să ne ajute să scăpăm de toate aceste adaosuri nedorite. Uitați soluția: apa și otet, pe care să-l folosiți în felul următor: 1. umpleți un bol mare cu 4 părți apă și 1 parte otet. 2. Puneți alimentele acolo și lăsați să acționeze timp de 20-30 de minute. 3. Clătiți-ușor alimentele sub apă rece; durează doar câteva minute și totul este mult mai safe pentru consum, asta e clar.
contaminare legume reziduuri pesticide salata verde metale grele E.coli otet