Ce se ascunde în iaurtul cu fructe? Descoperiri uimitoare!
Pentru a intelege exact ce se poate ascunde in iaurtul cu fructe, e obligatorie ca noi să analizăm cu mult atenție eticheta produsului și să fim conștienți de ingredientele listate, de aceea, e foarte , foarte important sa avem in vedere aromele naturale fata de cele artificiale ceea ce poate afecta impactul pe care unele conservanți sau îndulcitori pot sa-l aibă asupra sănătății noastre, care poate fi diferită, dar nu neapărat pe placul nostru.
Oamenii de obicei cred că iaurtul cu fructe este un aliment sănătos, și motivul este pentru simplul fapt că ingredientul principal este fructul. Dar, dacă facem o analiză atentă a etichetei produsului, aceasta va descoperi o realitate menționată chiar de medicul nutriționist Mihaela Bilic, care susține ca aceste produse pot conține un număr semnificativ de calorii, care chiar rivalizează cu deserturi, precum înghețata, de exemplu.
Conform specialistului, la fiecare tip de lapte se adăuga cam 3,5 grame de lactoză, ceea ce înseamnă că noi trebuie să scădem acele 3,5 din gramele de zaharuri, și așa numim valoarea aceasta obținută zahărul rafinat adăugat, evident că totul se complică, și de fiecare dată apare o întrebare.
“Avem un produs cu 6,5 grame de zaharuri. Cât dam 3,5 la o parte, ne rămân 3 grame de zahăr rafinat adăugat. La cealaltă extremă, vedem un produs care are 14,3 grame de zaharuri, deci dacă calculam, dați-mi voie să spun că aveți aproape 10 grame de zahăr rafinat.”
Ce simbolizeaza 10 grame mai exact? Mereu este bine să țineți cont că o linguriță de zahăr are 5 grame, așadar, într-un astfel de produs veți avea cam două lingurițe de zahăr la suta de grame de produs, care totuși ar trebui să fie un iaurt, nu?
Suntem fani ai iaurtului cu fructe, dar în realitate, produsele alea sunt mult mai apropiate de o budincă, o șarlotă sau chiar un desert, având calorii rar întâlnite, deloc puține, care sunt cam echivalente cu cele ale unei înghețate, a remarcat medicul nutriționist, afirmând cu tărie.
Mihaela Bilic a menționat recomandări utile despre cum să alegem iaurtul cu fructe, sugerând că nu trebuie să ne bazăm neapărat pe conținutul de grăsimi sau caloriile acestuia, ci trebuie să dăm o atenție serioasă cantității de zahăr adăugată, ceea ce ne-ar putea ușura luarea unei decizii sănătoase.
Industria alimentară, din păcate, reunește lactoza (zahărul natural din lapte) și zahărul rafinat, de obicei sub denumirea aceea generală de zaharuri, care poate genera confuzii, așa că, dragilor, notați ce e de reținut!
Dacă țintiți să consumați un iaurt cu fructe, atunci mergeți pe o variație cu cât mai puțin zahăr adăugat, în general nu trebuie să depășească 7 grame de zaharuri, altfel, vorbim de o budincă și un dessert, nu e același lucru cu un iaurt, mă înțelegeți?”, a concluzionat Mihaela Bilic cu optimism.
Iaurtul cu fructe Zahar rafinat Calorii Nutriționist Industria alimentară Alergii Ingrediente iesite din comun