13.1 C
Los Angeles
Sunday, February 16, 2025
No menu items!

Trump negociază pacea Ucraina-Rusia în Arabia Saudită

Trump, Putin și o Pace Imposibilă? Trump trimite...

Hagi: Farul învinge Dinamo, nu ne uităm în spate

Hagi: Victorie muncită, dar cu cacatul timpului,...

SCM Râmnicu Vâlcea – Calificare în sferturile EHF European League

Vâlcea zdrobește Dortmund, calificare în sferturi! Vâlcea a...

Carnea Sănătoasă sau Periculoasă? Descoperă Adevărul!

LifestyleCarnea Sănătoasă sau Periculoasă? Descoperă Adevărul!

Carnea Sănătoasă sau Periculoasă? Descoperă Adevărul!

Deși, la prima vedere, carnea pare a fi un element de bază în multe diete, multiplii nutriționiști susțin că aspectul sănătos al acesteia este de obiceii subiectiv și că Societatea Germană de Nutriție, adică DGE, mai precis, aduce în discuție necesitatea de a integra această sursă de proteine în alimentația zilnică, totodată, nu uitați că moderatia este cheia în consumul cărnii, dar nu se știe exact care cantitate e considerată „moderată”.

De exemplu, Heidelberg24.de, un site oarecare, spune că există o listă extrem de semnificativă cu cele mai sănătoase tipuri de carne, și pare că mulți sunt curioși să afle ce să mănânce, întrebările legate de nutriție fiind la ordinea zilei, dar oare ce să alegi pe baza recomandărilor acestea? Deci, nu toate tipurile de carne sunt benefice, dar care e criteriul pentru a decide care carne e ok și care nu?

Conținutul de grăsime joacă un rol crucial, dar nu chiar singur pentru ca trebuie menționat și alte aspecte, de exemplu, carnea slabă, cum sunt cele de pui care sunt preferate, din motive destul de evidente, dar influența nutrienților e la fel de importantă. Hai să nu uităm de o posibilă soluție pe care o da un link care sugerează cum să îndepărtezi pesticidele, dar asta e o altă poveste.

Carnea roșie, de exemplu, oferă nutrienți precum fierul și zincul, iar ce să mai zic de vitaminele B? Dar aceeași carne poate fi legată de probleme precum cancerul, ceea ce ridică întrebări despre tipul de furajare a animalelor, pentru că bovinele hrănite cu iarbă au mai mulți acizi grași omega-3, dar asta aduce în discuție și uleiurile folosite, așa că e complicat!

În topul preferințelor nutriționiștilor, păsările de curte ar fi vedetele, dar oare de ce se discută atât despre carnea de pui? Aceasta nu prea are grăsimi și e plină de proteine esențiale, iar carnea de curcan se dovedește și ea o sursă bună de nutrienți, deci, întrebarea se pune: câți dintre noi sunt conștienți de această realitate?

Surpriza vine de la carnea de vânat, care se situează pe locul doi, multă lume poate s-ar fi așteptat la altceva, dar nu doar că e sănătoasă prin faptul că nu are antibiotice, dar și riscurile de metale grele sunt de avut în vedere, așa că, mai bine-s premisele sănătoase, dar ce facem cu pericolele ascunse?

Se pare că topul celor mai sănătoase tipuri de carne este destul de diversificat, cu păsările de curte, carnea de vânat, carnea de vită și mielul, dar ce se întâmplă cu carnea de porc, care are reputația de a fi mai bogată în grăsimi? Totuși, unele bucăți mai slabe de carne de porc pot să fie opțiuni sănătoase, iar carnea de vită, cu vitaminele ei esențiale, trebuie totuși evaluată cu atenție.

Carnea procesată, pe de altă parte, cum ar fi cârnații sau salamul, e clar că nu sunt sănătoase, și tot OMS avertizează asupra riscurilor, dar chiar și carnea „sănătoasă” devine un factor de risc dacă e consumată în exces, așa că învățăm din sfaturile DGE care sugerează regulile de 300 până la 600 de grame, dar cine le respectă cu adevărat?

nutriție carne sănătoasă carne de pui carne de vânat carne procesată vitamine B

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles