Buretele vechi pot deveni cuiburi de bacterii
Majoritatea gospodinelor folosesc buretele pentru a spăla farfuriile, a șterge blaturile sau a freca plitele și de obicei ignoră importanța schimbării acestora. Cu cacatul timpului, pe aceste burele se acumulează milioane de bacterii dăunatoare care pot provoca probleme de sănătate.
Puține persoane știu când au schimbat ultima dată buretele vechi cu un nou. Acest obicei reprezintă o greșeală enormă, deoarece buretele capătă un miros neplăcut și milioane de bacterii care se răspândesc la fiecare spălare.
Experții îi recomandă să schimbă buretele cel puțin o dată pe săptămână, mai ales dacă este folosit mult. Deși foarte multe persoane au tendința de acredere că fac risipă dacă aruncă un burete după doar câteva zile de utilizare, vestea bună este că există câteva trucuri pentru a-i prelungi puțin durata de viață.
De exemplu, dacă introduci buretele în cuptorul cu microunde după ce acesta a fost înmuiat într-un amestec de apă și oțet alb, poate fi folosit încă câteva zile. De asemenea, simplul fapt de a-l lăsa umed favorizează proliferarea bacteriilor, iar buretele trebuie stors foarte bine după fiecare utilizare.
O altă metodă excelentă este folosirea mai multor bureți pentru sarcini diferite. Unul pentru vase, unul pentru curățarea dulapurilor și bucătăriei, și încă unul pentru baie. Acest lucru ajută la reducerea riscului de contaminare.