12.2 C
Los Angeles
Sunday, February 9, 2025
No menu items!

Salariu minim UE: Diferențe mari între țări

Salariul Minim in UE: O Mare Dezordine! Salariile...

Parc Eolian Crucea Est: 138 MW, Investiție 253 milioane euro

Mega Proiect Eolian al Electrica: Bani, Controverse...

Ciolacu-FMI: Stabilitate economică și investiții în 2025

Ciolacu si FMI: Bani, reforme si chestii...cam...

Amenințări în Regimentul Alimentelor: Produse Expirate și Condiții Deplorabile Descoperite!

ActualitateAmenințări în Regimentul Alimentelor: Produse Expirate și Condiții Deplorabile Descoperite!

Amenințări în Regimentul Alimentelor: Produse Expirate și Condiții Deplorabile Descoperite!

Deci, descoperirile recente se pare ca au scos la lumina o situatie foarte gravă, cu foarte multe produse expirate, și parcă echipamente frigorifice care, pur și simplu, par neigienizate, iar ustensilele sunt, cum sa spun, deteriorate, lucru care duce la conditii igienico-sanitare care nu numai ca sunt improprii, dar și total inacceptabile în orice restaurat sau catering.

Toata aceasta poveste a fost, desigur, urmată de amenzi si sancțiuni impuse de autorități, și asta nu e tot, conform unor rapoarte au avut loc controale amănunțite de echipe mixte din Ilfov, Prahova și Călărași, unde au fost aplicate nu mai puțin de 13 amenzi contravenționale, totalizând 122.000 de lei, si, cred ca mai sunt si 4 avertismente pe lângă tot, hârtie de completat, iar cu produsele neconforme s-au oprit chiar și unele de la comercializare, valorând în jur de 8.000 lei.

Printre unitățile sancționate putem menționa câteva, cum ar fi Sintax Catering SRL, care e cunoscut mai ales de la “Grătar la Nico”, adică acea hala de lactate din Piața Big, dar si Petre & Ram SRL, care e un fast-food! Lista se intinde si la Ana 67 SRL – un cumul de magazine de lactate, și Daniel Filip Pesca SRL, uitați-vă si la Luca și Anca SRL, care are un alt magazin mixt.

Pe de altă parte, i-am întrebat pe comisarii ANPC ce nereguli au găsit, și au spus că produsele alimentare deseori nu au etichete conforme, nu au data de durabilitate minimă, sau chiliurile de identificare lipsesc. Bineînțeles, am aflat si ca folosesc materii prime expirate, iar aparatele frigorifice sunt insalubre și cu un strat de praf, destul de mult, deci astea sunt echt neglijente, uitați-vă la ustensile de bucătărie, ați vazut cum sunt deteriorate? Pavimentele sunt crăpate iar chiuvetele ruginite, mobilierul si aparatele de aer condiționat sunt culmea, murdare!

Asta nu e tot! Inspectorii ANPC au descoperit o depozitare necorespunzătoare, adică produse alimentare direct pe paviment, inimaginabil, si vehiculele de transport nu sunt deloc la standard, uitați-vă la peștii transportați în mașini foarte murdare cu lichide așa-zis sangvinolente pe paviment, cea mai dezgustătoare imagine! În plus, lipsa informațiilor despre alergenii și valoarea nutrițională din meniuri, asta le stârnește la orice boss.

Astfel că, reprezentanții ANPC au explicat, din nou, că respectarea standardelor igienico-sanitare este vitală pentru siguranța alimentară, deci au subliniat aceste controale ca fiind necesare, adică, spun ei, sunt esențiale pentru protejarea consumatorilor, cum sa nu îți dai seama de asta, este destul de evident că trebuie să existe norme, nu? Și unitățile afectate vor avea voie să își reluare activitatea abia după ce remediază complet aceste deficiențe, dar, desigur, o nouă verificare va fi necesară, altfel nu se poate, suntem în 2023, nu?

produse expirate controale autoritati sancțiuni AMPC conditii deplorabile depozitare necorespunzătoare igiena alimentară

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles